Behandelingen

Mental healing

Mental Healing is een behandeling gericht op het denken en de manier waarop wij ons hoofd gebruiken. Als u last heeft van piekeren, negatieve gedachten, angsten, onverwerkte gebeurtenissen en emoties, slaapproblemen of vastgeroeste gedachtenpatronen waar u niet los van komt, dan biedt mental healing daar steun en hulp bij.

De werking van Mental Healing

Mental healing geeft rust en ruimte in uw hoofd waardoor nare gedachten, vastgeroeste patronen, en diepgewortelde angsten en emoties, los kunnen laten. Deze patronen worden sneller zichtbaar in uw bewustzijn zodat u de ruimte krijgt tot verwerken. Op deze manier kunt u leren zelf de baas te worden over uw eigen gedachten. Dit biedt de vrijheid en ruimte voor nieuwe inzichten.

De behandeling

Een Mental Healing behandeling werkt in combinatie met de eerste 4 posities van een reikibehandeling d.m.v. het zacht neerleggen van de handen voornamelijk op het gebied rondom het hoofd. Deze behandeling werkt overigens erg effectief bij “loslaten” en heeft vaak snel resultaat.
Mental healing kan in combinatie met een “reading” zodat alles wat besproken is rustiger opgenomen kan worden, en de emoties die erbij naar boven komen, rustiger verwerkt worden.

Mental Healing op afstand

Mental healing geef ik het liefst via een “afstandsbehandeling” omdat u dan thuis ontspannen kunt blijven liggen nadat u de behandeling heeft ontvangen. Dit is natuurlijk ook een prima uitkomst als de afstand of andere oorzaken het niet toelaten om naar mijn praktijk te komen. Vaak raad ik juist de afstandsbehandeling aan. Deze werkt snel en geeft vaak een intens gevoel van rust en ontspanning.
Wel is het belangrijk dat u ergens in een ruimte gaat zitten of liggen waar u ongestoord en ontspannen de behandeling kunt ontvangen. Als u thuis bent is het altijd het beste om op bed of op de bank te gaan liggen, omdat liggen de meest ontspannen houding is.
Ik heb voor een behandeling een foto van u nodig omdat dit voor mij de manier is om energetisch contact te maken. Deze foto kunt u uploaden via mijn site of opsturen via de post.
Van te voren hebben we contact via een smsje of telefoontje of u er klaar voor ligt en ik kan gaan beginnen. Ook na afloop is er ruimte om te smsen of te bellen hoe u de behandeling heeft ervaren.

Chakra Healing

Bij een Chakra healing kijk ik specifiek naar elk Chakra en naar de energiebalans van elk Chakra individueel. Mocht de energie niet goed doorstromen tussen alle chakra’s, dan onderzoek ik de mogelijke blokkades en de mate waarin de Chakra’s excessief en deficiënt aanwezig zijn.
Via een “Reading” onderzoek ik vooraf welke Chakra’s aandacht nodig hebben en welke behandeling ik het beste toe kan passen.

Wat is een Chakra:

Chakra’s zijn energiewielen die zich op specifieke plekken in je Aura bevinden. Elke Chakra heeft te maken met een ander gebied van wie je bent en hoe je leeft. De Chakra’s hebben ook een nauwe verbinding met enkele klieren en organen en hebben ook een sterke wisselwerking met zowel je lichaam, je gevoelens en je gedachten.

Er zijn 7 hoofdchakra’s:

1. Basis of wortelchakra ( bevindt zich onderop je lichaam bij de bekkenbodemspieren en heeft een dieprode kleur )
2. Sexuele of emotionele chakra ( bevindt zich een stukje onder de navel en heeft een oranje kleur )
3. Zonnevlechtchakra ( bevindt zich een stukje boven de navel en heeft een goudgele kleur )
4. Hartchakra ( bevindt zich ter hoogte van het hart en heeft een groene maar ook roze kleur )
5. Keelchakra ( bevindt zich ter hoogte van de keel en heeft een lichtblauwe kleur )
6. Derde oog of voorhoofdchakra ( bevindt zich tussen de ogen en heeft een indigoblauwe kleur )
7. Kruinchakra ( bevindt zich in het midden boven op het hoofd en heeft een violette kleur )

Ook zijn er Bijchakra’s waarvan ik de voetchakra’s wel behandel omdat deze erg belangrijk zijn voor de verbinding met de aarde en hoe iemand in het leven staat.

Exces en Deficiëntie:

Exces en deficiëntie hebben te maken met teveel of te weinig van iets. De manier waarop je met de tegenslagen van het leven omgaat is meestal een van deze twee.
Exces is aanvallend en naar buiten gericht en deficiënt is terugtrekkend en beschermend. Het zijn strategieën om met problemen om te gaan. Door naar je lichaam en je gewoontes te kijken kun je zien of je excessief of deficiënt bent. Is je lichaam vaak gespannen? Maak je je overdreven druk om dingen? Zijn kleinigheden zeer belangrijk? Ben je overdreven ordelijk? Dan heb je doorgaans teveel grenzen en ben je excessief.
Trek je je uit situaties terug? Ben je vaag, onbetrouwbaar of weet je niet goed wat je wilt? Heb je lichamelijk weinig energie, heb je geen fut? Ben je wanordelijk? Dan heb je doorgaans te weinig grenzen en ben je deficiënt.

Exces of deficiëntie kan er in de verschillende Chakra’s anders uitzien. Een excessief Chakra kan bijvoorbeeld een schild om zich heen hebben zodat hij afgesloten en in zichzelf is of juist zo zijn energie naar buiten richten dat hij uitgeput raakt. Excessieve Chakra’s reageren d.m.v. overcompensatie op verlies of kwetsuur door zich er overdreven op te focussen, meestal op zo’n manier dat het kwetsuur niet geheeld wordt. Deficiënte Chakra’s reageren d.m.v. een vermijdingsreactie als je je nog niet genoeg hebt ontwikkeld om met dat gebied om te kunnen gaan.

Door je ervaringen in het leven is het goed mogelijk dat sommige Chakra’s excessief zijn geworden en andere deficiënt. Of compenseert een deficiënt Chakra een exces in een ander Chakra. Een deficiënt eerste Chakra zorgt vaak voor een excessief kruinchakra.

De Chakra Healing:

Ik begin de Chakra healing met het doornemen van de reading. Deze reading raakt al veel aan waardoor ik een goede gerichte behandeling kan geven. Je mag daarna op de behandeltafel gaan liggen, waarna ik een energiebehandeling geef die er voor zorgt dat alle Chakra’s weer beter in balans komen en de blokkades opruimt. De energie tussen de Chakra’s zal hierdoor beter gaan stromen en weer zorgen voor een goede verbinding tussen alle Chakra’s. Vaak voel je deze energiestroming gelijk in je lichaam plaatsvinden en de ontspanning die daarop volgt.

Een Chakra Healing kan ook op afstand worden gegeven.

Agenda overzicht

  • No upcoming events
AEC v1.0.4

Recente reacties

Karima's tweets

Links